مطمئناً با عنوان کالری آشنا هستید و می دانید آنچه سبب تغییرات وزنی در افراد می شود تناسب کالری دریافتی و کالری خروجی می باشد. مطالعات بر این باور دیرینه مهر تأیید می زنند و در عین حال این امر را که رژیم پر کربوهیدرات یا پر چربی سبب افزایش وزن می شود را رد می کنند.
همه ی ما با انواع رژیم های روز آشنا هستیم که در ادامه به آنها اشاره خواهد شد.
این رژیم های غذایی مسلماً سبب کاهش وزن می شوند و این رخداد به علل مختلف رخ می دهند:
در درجه اول، دریافت کربوهیدرات اندک سبب تخلیه ی ذخایر گلیکوژن بدن می شود. همراه با این امر بدن آب بسیاری از دست می دهد. به همین علت است که افراد طی ۶ ماه کاهش وزن را تجربه می کنند اما این روند ادامه نمیابد.
در درجه دوم، کربوهیدراتها در مکانیسم های تحریک ترشح سروتونین دخیل می باشند. این هورمون حالت های پرخوری را در افراد تشدید می کند.
از سوی دیگر، بر خلاف کربوهیدرات ها ، پروتئین ها و چربی ها دیرتر هضم می شوند و به همین علت احساس سیری را بیشتر تقویت می کند.
یکی دیگر از روش های پیشنهادی جهت کاهش وزن روزه داری است. روزه داری سبب افزایش خروجی گرما از بدن می شود که خود می تواند کاهش وزن را تحریک کند. اما بیشترین علت کاهش وزن این است که روزه داری از پرخوری جلوگیری میکند. مسلماً طی ۸ ساعت کالری کمتری دریافت خواهید کرد تا ۱۶ ساعت.
حال با توجه به اطلاعات داده شده، شما تصمیم بگیرید کدام رویه ی غذایی برای شما مفید می باشد؟ در تصمیم گیری خود این مسئله را هم مد نظر داشته باشید که سلامت شما تنها با کاهش وزن تضمین نمی شود، بلکه فاکتورهایی چون نوع غذایی که می خورید، نحوه ی آماده سازی آن یا میزان فعالیت بدنی روزانه نیز در آن دخیل می باشند.
References: https://examine.com/nutrition/what-should-i-eat-for-weight-loss
دیدگاه بگذارید