باید ها و نبایدها برای کنترل اضافه وزن در بارداری
یبوست: افزایش هورمون پروژسترون طی برداری سبب کاهش حرکات روده ای و افزایش بازجذب آب در روده می شود. این دو عارضه سبب بروز یبوست می شوند. برای پیشگیری از این حالت مصرف آلو و آب کافی (۸ تا ۱۰ لیوان در روز) را فراموش نکنید.
سیگار و الکل: مصرف الکل عوارض جبران ناپذیری به همراه دارد و مصرف آن طی بارداری ممنوع می باشد.
آلرژی غذایی: طی بارداری از مصرف مواد غذایی که به آنها آلرژی دارید همچنان خودداری کنید. اما مطالعات همه موافق تنوع غذایی حتی در مورد مواد غذایی آلرژن مانند
بادام زمینی هستند. محدودیت این مواد غذایی نه تنها احتمال بروز آلرژی در نوزاد را کاهش نمیدهند بلکه سبب افزایش احتمال بروز آن می شوند.
کافئین: مصرف کافئین در مقادیر کمتر از ۲۰۰ سی سی در روز عوارضی ندارد. مصرف کافئین سبب افزایش کاتکول آمین ها در مادر می شود. اما با توجه به اینکه نوشیدنی های حاوی کافئین ارزش غذایی بالایی ندارند، مصرف آنها توصیه نمی شود.
نوشیدنی های انرژی زا: حاوی قند و کافئین بالا می باشند و همچنین افزودنی هایی چون ترکیبات گیاهی در آنها به کار می رود که تأثیر آنها در بارداری هنوز مورد بررسی دقیق قرار نگرفته است و عوارض احتمالی آنها ناشناخته است.
فعال باشید
فعالیت (پیاده روی، شنا و رقص) خود را از ۱۵ دقیقه در روز آغاز و تا ۳۰ دقیقه افزایش دهید. هنگام فعالیت باید بتوانید صحبت کنید و نفس نفس نزنید.
دیدگاه بگذارید